Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Yukon Pasianssi
00:00
0

Yukon Pasianssi

Pelityyppi: Yukon
|
Voittotilastot:12%

Johdatus Yukon Pasianssiin

Yukon Pasianssi on hyvin samannäköinen kuin Klondike Pasianssi, lukuun ottamatta sitä, että 24 korttia, jotka olisivat vetopinossa, jakautuvatkin tasaisesti kuvapuoli ylöspäin kaikkiin paitsi vasemmanpuoleisimpaan sarakkeeseen. Lisäksi säännöt ovat hieman erilaiset.


Yukon Pasianssista on useita eri versioita, kuten Venäläinen Pasianssi, Alaska Pasianssi ja Australian Patience.


Jatkuvien voittojen saavuttamiseksi peli vaatii keskittymistä ja visualisointitaitoja. Pelaajan on pystyttävä suunnittelemaan siirtojen sarjoja, joskus melko montakin siirtoa etukäteen. Hyvän pelaajan sanotaan voivan voittaa yli 80 % peleistään.

Tavoite

Yukon Pasianssissa tavoitteena on rakentaa kaikki 4 järjestettyä sarjaa perustaan ässästä kuninkaaseen.

Säännöt

Pelin alkaessa kaikki tavallisen korttipakan 52 pelikorttia jaetaan taulukkoon.


Yhteensä 21 korttia jaetaan piilotettuina. Loput 31 korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin, 1 vasemmanpuoleisimpaan sarakkeeseen ja 5 kuuteen muuhun sarakkeeseen.


Yukon Pasianssissa voidaan teknisesti siirtää vain yksi kortti kerrallaan. Jos kuitenkin taulukon sisällä siirrettäessä siirrettävän kortin päällä on muitakin kortteja, ne tulevat kaikki mukaan. Pinot voivat joskus kasvaa hyvinkin pitkiksi. Jos kyseessä ei ole kuningas, lähdekortti on siirrettävä sellaisen kohdekortin päälle, joka on pinon pohjimmaisena, arvoltaan seuraava ja vastakkaista väriä.


Piilotetun kortin päällä oleva kortti siirrettäessä piilotettu kortti otetaan automaattisesti peliin kääntämällä se kuvapuoli ylöspäin.
Koska kuninkaalla ei ole seuraavaa arvoa, sitä ei voida siirtää toiseen pinoon, vaan se voidaan siirtää vain tyhjään sarakkeeseen. On tärkeää huomata, että kuningas on ainoa arvo, joka saadaan laittaa tyhjään sarakkeeseen.


Perustaan voidaan lähettää yksi kortti kerrallaan. Peli sallii myös kortin pelaamisen vastakkaiseen suuntaan sen ollessa myös sopiva paikka.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu kahdesta eri alueesta.


Perustat sijaitsevat näytön vasemmassa reunassa ja koostuvat 4 solusta. Jokaista solua kutsutaan perustaksi. Näihin perustoihin rakennetaan maat, aloittaen ässästä ja päättyen kuninkaaseen.


Näytön yläosassa on taulukko. Se koostuu vaakasuunnassa 7 sarakkeesta. Mikä tahansa sarake voi olla pelin nykytilanteesta riippuen joko tyhjä tai sisältää yhden tai useamman kortin pinon. Täällä suurin osa pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu.

Yukonin strategia

Tässä muutama vinkki Yukon Pasianssin voittamiseen:

  • Pelissä on kolme pääprioriteettia: piilotettujen korttien paljastaminen, perustoihin lähetettävien arvojen vapauttaminen sekä sarakkeiden vapauttaminen kuninkaiden siirtämiseksi niihin, jolloin voidaan käyttää korttia suoraan niiden alla. Pelaaja oppii kokemuksen kautta sen, milloin kunkin prioriteetin tulisi olla etusijalla.
  • Suunnittele siirtojasi useita siirtoja eteenpäin. Valitse kortti, jonka siirtämisestä olisi hyötyä, ja etsi sitten kortti, jonka päälle se voitaisiin siirtää. Jos sellaista ei löydy, ei korttia voida siirtää. Jos löytyy, huomioi se kortti, joka on suoraan sen päällä, ja etsi sitten kortti, jonka päälle se voitaisiin siirtää. Jos tällaisia on kaksi, seuraa molempia mahdollisia polkuja. Jatka prosessia, kunnes saat lopulta vastauksen siihen, voidaanko alkuperäinen kortti siirtää vai ei.
  • On olemassa myös toinen strategia hyödyllisten siirtojen sarjojen etsimiseen. Lukuun ottamatta kuningasta, siirrettävä kortti on siirrettävä pinon pohjalle. Valitse pohjakortti, etsi sitten kortti, joka voitaisiin siirtää sen päälle, ja sitten kortti, joka voitaisiin siirtää sellaisen kortin päälle, joka paljastettaisiin siirtämällä ensimmäinen kortti. Tämä prosessi jatkuu, kunnes joko hyöty voidaan saavuttaa tai sitten ei.
  • Se, että siirto voidaan pelata ei suoraan tarkoita sitä, että se olisi aina paras ratkaisu. On parempi lykätä siirtoja siihen asti, kunnes ne on pelattava, jotta mahdollisimman monet vaihtoehdot pysyvät auki mahdollisimman pitkään. Siitä huolimatta hyödyllistä ei koskaan ole viivyttää ässän lähettämistä perustoihin. Koska pinon sisällä ässä voidaan kuitenkin siirtää käytettävissä olevan kakkosen päälle, kakkosen siirtäminen perustaan ei ole aina hyvä idea.
  • Muista, että minkä tahansa arvoisen ja värisen kortin (paitsi ässä) päälle on vain kaksi mahdollista siirrettävää korttia. Joten jos esimerkiksi molemmat mustat jätkät ovat näkyvissä taulukossa ja toisen päällä on punainen kymppi, ei ole hyödyllistä viivyttää toisen punaisen kympin siirtämistä toisen mustan jätkän päälle, jos se on paljastettuna. Tällaisten väistämättömien siirtojen tekeminen helpottaa sellaisten lykättyjen siirtojen seuraamista, jotka eivät ole väistämättömiä.
  • Tutki kaikkia vaihtoehtoja. Pelaaja voisi esimerkiksi huomata, että piilotettu kortti voitaisiin kääntää yksinkertaisesti siirtämällä punainen kuusi mustan seiskan päälle. Toinen punainen kuusi on kuitenkin pinossa. Se voitaisiin siirtää sen sijaan mustan seiskan päälle, sitten kortti punaisen kuuden alla olleen kortin päälle ja niin edelleen, kunnes sen lisäksi, että piilotettu kortti on käännetty eri pinoon, on myös arvokas ässä vapautettu.
  • Älä vapauta saraketta vasta juuri ennen kuninkaan siirtämistä siihen. Pelaaja voi esimerkiksi siirtää mustan kahdeksan vapauttaakseen sarakkeen, mutta punaisen yhdeksän ollessa jo käytetty sitä ei voida käyttää toisen mustan kahdeksan sijoittamiseen. Vaikka toinen musta kahdeksan olisi piilotettuna silloin, pelin voittamiseksi se on jossain vaiheessa käännettävä, ja se voitaisiin hyvin kääntää ennen toisen punaisen yhdeksän kääntämistä.
Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Yukon Pasianssi

Tyyppi: Yukon
Voittotilastot: 1:8 (noin 12%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustoihin

Perustat: Pinot:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 15329 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa