Valtias.fi
Apua
Tulokset
Uusi
Valikko
Asetukset
Visti Kierros: 0

Visti

Pelityyppi: Korttipeli
|
Pelaajien määrä:4

Kuinka pelata Vistiä?

Visti on tikkipeli. Versiotamme pelataan neljällä pelaajalla - sinä (ruskea apina) vastaan kolme tietokonebottia (sininen saukko, keltainen lintu, punainen kettu).


Visti koostuu useasta kierroksesta. Jokainen kierros sisältää 13 vuoroa (joita kutsutaan myös "tikeiksi"). Jokaisen joukkueen tavoitteena on voittaa pelissä mahdollisimman monta tikkiä. Arvoltaan korkein kortti on ässä ja alin on 2.


Jokaisen kierroksen alussa valitaan valttimaa. Valittu valttimaa ilmestyy pelilaudalle. Valtti päihittää aina minkä tahansa muuta kuin valttimaata olevan kortin. Esimerkiksi: jos hertta on valttimaa, hertta 2 päihittää pataässän.

Peli

Ensimmäisen kierroksen ensimmäistä tikkiä johtava pelaaja valitaan sattumanvaraisesti. Seuraavilla kierroksilla ensimmäisenä pelaava pelaaja on seuraava kellon myötäpäiväisessä suunnassa. Kierroksen ensimmäisen vuoron jälkeen tikin voittaja johtaa seuraavaa. Jokaisessa tikissä johtava pelaaja pelaa kortin, josta tulee tikin johtava kortti. Kaikkien muiden pelaajien täytyy vuorollaan pelata samaa maata oleva kortti, jos heillä sellainen on. Jos heillä ei ole samaa maata olevia kortteja, he voivat pelata minkä tahansa muun kortin, mukaan lukien valttikortit.


Lopuksi jos tikissä pelattiin valttikortteja, korkeimman valttikortin pelannut pelaaja voittaa tikin. Jos yksikään pelaaja ei palannut valttikorttia, korkeimman johtavaa maata olevan kortin pelannut pelaaja voittaa tikin. Voittanut pelaaja johtaa seuraavaa tikkiä.

Pisteytys

Jokaisen kierroksen lopussa (13 tikkiä) jokainen kuuden voiton jälkeen voitettu tikki lasketaan yhdeksi pisteeksi. Saadakseen pisteen joukkueen tulee saada enemmän kuin 6 tikkiä voitettua. Vastustajajoukkue ei saa eikä menetä pisteitä.
Esimerkiksi jos joukkue A voittaa 9 tikkiä ja joukkue B voittaa 4 tikkiä - joukkue A saa 3 pistettä (9 - 6 = 3) ja joukkue B saa 0 pistettä.


Ensimmäinen 7 pistettä saavuttanut joukkue voittaa koko pelin.

Pro-vinkit

  • Yritä muistaa, mitkä kortit on jo pelattu ja keiden toimesta, sillä se voi antaa vihjeitä jäljellä olevista korteista ja siitä, kenellä ne ovat.
  • Esimerkiksi: jos pelaaja pelaa tarpeettoman korkean kortin, se voi tarkoittaa, että se oli hänen viimeinen kyseistä maata oleva kortti, ja hän voi käyttää valttia tähän maahan seuraavassa tikissä.
  • Jos sinulla ei ole johtavan korttimaan kortteja, voit pelata valttikortin voittaaksesi tikin, mutta voit myös päättää olla tekemättä niin.
  • On suuri mahdollisuus, että valttia käytetään maan päihittämiseen kolmannella kierroksella.
  • Muista, että Visti on joukkuepeli. Sen lisäksi, että yrität voittaa tikkejä itse, yritä selvittää mitä kortteja parillasi on ja johda kortteja, jotka auttavat joukkuetta voittamaan tikkejä.
  • Jos parisi on voittamassa tikkiä ja sinullakin olisi mahdollisuus siihen, anna parisi ottaa se. Voit mahdollisesti käyttää sitä voittokorttiasi voittaaksesi toisen tikin myöhemmin pelissä.
Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Uusi peli
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi
Kahvitauko
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa