Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Tri Peaks
00:00
0

Tri Peaks

Pelityyppi: Golf
|
Voittotilastot:16%

Johdatus TriPeaksiin

Tripeaks Pasianssi on 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla pelattava korttipeli. Se tunnetaan myös nimillä Three Peaks, Tri Towers ja Triple Peaks. Pelin kehitti Robert Hogue vuonna 1989.


Vaikka Tripeaks Pasianssi on yksinkertainen peli oppia, se ei kuitenkaan ole niin helppo voittaa. On laskettu, että yli 90 % satunnaisesti jaetuista käsistä on teoriassa ratkaistavissa olevia. Käytännössä kuitenkaan edes kokeneetkaan pelaajat eivät pääse lähellekään tätä lukua.


Tripeaks Pasianssin muunnelmassa Helppo Tripeaks Pasianssi on voittamista helpottava vaihtoehto: se sallii kuninkaan asettamisen ässän päälle ja päinvastoin.

Tavoite

Tripeaks Pasianssissa tavoitteena on tyhjentää taulukko kaikista korteista perustaan. Pelin voittamiseksi vetopinon ei tarvitse olla tyhjä.

Säännöt

Pelin alkaessa 28 korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin taulukkoon kolmea vuorenhuippua muistuttavaan muotoon. Rivejä on 4. Alimmainen rivi koostuu 10 kortista, seuraavalla rivillä kortteja on 9, sitten 6, ja ylimmällä rivillä 3. Kaikkien korttien päälle tulee kaksi korttia suoraan niiden alla olevalta riviltä, paitsi alimmalla rivillä, jossa korttien sanotaan olevan paljastettuina ja joita voidaan näin ollen pelata.


Perustaan jaetaan yksi kortti kuvapuoli ylöspäin. Loput 23 korttia asetetaan kuvapuoli alaspäin ja neliöitynä vetopinoon.


Pelaaja voi milloin tahansa pelin aikana siirtää paljastetun kortin perustaan, kunhan se on nykyistä perustan ylimmän kortin arvoa joko edeltävä tai seuraava. Viimeksi lisätystä kortista tulee silloin nykyinen perustan ylin kortti, ja näin prosessi jatkuu. Poistettaessa kortteja taulukosta saadaan väistämättä muita kortteja paljastettua, ja nämä kortit voitaisiin sitten mahdollisesti siirtää perustaan.


Peli ei salli arvojen kietomista, mikä tarkoittaa, ettei pelaaja voi asettaa ässää kuninkaan päälle tai kuningasta ässän päälle. Kietominen on kuitenkin sallittua Tripeaks Pasianssin helpossa versiossa.


Korttia ei koskaan voida siirtää pois perustan pinosta.


Kun pelaaja ei enää pysty tai halua siirtää enempää kortteja taulukosta perustan pinoon, hänen on napsautettava vetopinoa jakaakseen uuden perustan ylimmän kortin. Pelaajalla on tällöin uusi mahdollisuus lähettää kortteja taulukosta perustaan.


Prosessi jatkuu, kunnes joko taulukossa ei ole enää kortteja, jolloin peli on voitettu, tai vetopino on tyhjä ja enempää kortteja ei voida poistaa taulukosta, jolloin peli on hävitty, sillä vetopino sallii ainoastaan yhden ohituksen.


Pelaajan halutessa siirto voidaan kumota; tällöin pisteitä vähennetään kuitenkin kokonaispistemäärästä. Pelaaja voi milloin tahansa pelin aikana palauttaa pelin takaisin sen alkutilanteeseen (asetus löytyy valikosta).

Strategia

  • Koska kuningas voidaan asettaa vain kuningattaren päälle, pelaajan tulisi seurata kaikkia kuningattaria varmistaakseen, että niitä voidaan käyttää poistamaan kaikki kuninkaat taulukosta. Huomioi, että Tripeaks Pasianssin helpossa versiossa kuningas voidaan asettaa myös ässän päälle.
  • Koska ässä voidaan asettaa vain kakkosen päälle, pelaajan tulisi seurata kaikkia kakkosia varmistaakseen, että niitä voidaan käyttää poistamaan kaikki ässät taulukosta. Huomioi, että Tripeaks Pasianssin helpossa versiossa ässä voidaan asettaa myös kuninkaan päälle.
  • Pelin alussa ja ennen minkään siirron tekemistä pelaajan tulisi tutkia taulukkoa ja yrittää luoda suunnitelma. Koska kuninkaat ja ässät voidaan molemmat siirtää vain yhden kortin päälle (paitsi helpossa Tripeaks Pasianssissa), ne on vaikea saada poistettua ja ne voivat sulkea kortteja allensa. Lisäksi muitakin ongelmatekijöitä on tietenkin etsittävä.
  • Yritä löytää sellaisia siirtojen sarjoja, joilla pääset eroon useista korteista kerralla. Kortteja voidaan joskus sisällyttää mahdolliseen sarjaan, vaikkeivat ne olisi sillä hetkellä paljastettuina, kunhan ne saadaan paljastettua viimeistään silloin, kun ne on tarkoitus pelata.
  • On usein kannattavaa saada paljastetuksi useita sellaisia kortteja, jotka ovat arvoltaan toisiaan lähellä, jolloin ajan koittaessa voidaan perustaan lähettää pitkä sarja.
  • On usein kannattavaa ja jopa välttämätöntä olla siirtämättä korttia perustaan.
  • Kun on mahdollisuutena siirtää joko yksi tai jokin toinen kortti perustaan, pohdi huolellisesti mitä kunkin paljastetun kortin alla on ennen päätöksen tekemistä.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu 3 eri alueesta.


Näytön yläosassa sijaitsee taulukko. Tänne kortit asetetaan pelin alkaessa ja täällä suurin osa pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu.


Vetopino- ja perusta-alueet toimivat yhdessä. Ne sijaitsevat taulukon alapuolella vasemmalla.


Vetopino on säilytyspaikka varakorteille, jotka otetaan peliin mukaan sen edetessä. Se sisältää yleensä pinon kuvapuoli alaspäin olevia neliöityjä kortteja, mutta se voi myös pelin lopussa olla tyhjänä, jolloin näkyvissä on kortin kokoinen suorakulmio.


Perusta sijaitsee vetopinon oikealla puolella. Se koostuu yhdestä tai useammasta kuvapuoli ylöspäin olevasta vaakasuoraan levitetystä kortista, joista ylin on oikealla.


Vetopinoa napsauttamalla saadaan sieltä poistettua yksi kortti ja asetettua se kuvapuoli ylöspäin perustan ylimmän kortin päälle, jolloin se otetaan mukaan peliin.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Tri Peaks

Tyyppi: Golf
Voittotilastot: 1:5 (noin 20%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustaan

Perusta: Pyramidi:
Vetopino:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 158045 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa