Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Eight Off
00:00
0

Eight Off

Pelityyppi: Vapaakenttä
|
Voittotilastot:42%

Johdatus Eight Offiin

Eight Off on vapaakenttäperheen pasianssipeli.
Eight Offia pelataan yhdellä 52-korttisella tavallisella pelikorttipakalla. Sekä korttien arvot että maat ovat tärkeitä. Matalasta korkeaan korttien arvot kulkevat järjestyksessä ässästä kakkoseen, kolmoseen ja niin edelleen kymmeneen, jätkään, kuningattareen ja lopulta kuninkaaseen asti.

Tavoite

Eight Offissa tavoitteena on rakentaa kaikki 4 maata perustaan järjestyksessä ässästä kuninkaaseen.

Kuinka pelata Eight Offia

Pelin alkaessa kaikki 52 tavallisen korttipakan pelikorttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin. Jokaiseen taulukon 8 sarakkeeseen jaetaan 6 kortin pino, ja jäljelle jäävät 4 korttia jaetaan vasemmanpuoleisimpiin 4 soluun vapaasolualueella.


Pelaaja voi siirtää korttia edestakaisin taulukon ja vapaasolualueen välillä. Mikä tahansa kortti voidaan siirtää tyhjään vapaaseen soluun.


Eight Off Pasianssin tärkeänä sääntö on, että sarakkeen vapautuessa sinne voidaan sijoittaa ainoastaan mitä tahansa maata oleva kuningas. Kuningas voi tulla joko vapaasolualueelta tai pinon pohjalta. Muuta kuin kunigasta ei voi siirtää tyhjään sarakkeeseen. (Huomaa: Helpossa Eight Off Pasianssissa mikä tahansa arvo voidaan sijoittaa sarakkeeseen.)


Siirrettäessä kuningas vapaasta solusta taulukkoon se voidaan sijoittaa vain tyhjään sarakkeeseen. Muu kuin kuningas voidaan siirtää vain sellaisen pinon alimman kortin päälle, joka on arvoltaan seuraava ja samaa maata. Esimerkiksi pata neljä voidaan siirtää vapaasta solusta vain pinon pohjalla olevan pata vitosen päälle.


Kortti voidaan myös siirtää joko vapaasta solusta tai pinon pohjalta perustaan edellyttäen, että maan rakentamisen aloitettaessa se on ässä, tai laajennettaessa maan rakennelmaa seuraavana vuorossa oleva arvo. On myöskin mahdollista siirtää kortti perustasta vapaaseen soluun tai taulukkoon.


Järjestetty sarja missä tahansa kohdassa pinoa koostuu sellaisista peräkkäisistä korteista, jotka ovat sekä arvoltaan seuraavia että samaa väriä, alin arvo on alimmaisena. Esimerkiksi alimmaisimmasta ylimpään 3 kortin järjestetyn sarjan muodostaa ruutu kakkonen, ruutu kolmonen ja ruutu nelonen.


Edellyttäen, että riittävä määrä vapaita soluja on vapaana, useamman kuin yhden kortin järjestetty sarja voidaan siirtää kerralla pinosta toiseen pinoon (mutta ei tyhjään sarakkeeseen, ellei sarjaa johda kuningas). Tämä lasketaan vain yhdeksi siirroksi.

Eight Offin strategia

Tässä muutamia vinkkejä Eight Offin voittamiseen:

  • Koska ässien on mentävä perustaan ensin, niiden paljastamiselle tulisi antaa etusija, sitten kakkoset, kolmoset ja niin edelleen. On kuitenkin mahdollista voittaa pelejä paljastamatta kaikkia ässiä ennen pelin loppupuolta. Ässien paljastaminen ei siis ole ainoa keino voittoon.
  • Koska vapaiden solujen käyttäminen rajoittaa liikkuvuutta (kykyä siirtää kortteja ympäri), kortin siirtämisessä vapaaseen soluun tulisi olla varovainen.
  • Vapaan kuninkaan ollessa käytettävissä tyhjä sarake on mahdollisesti hyödyllisempi kuin vapaa solu, sillä se voi säilyttää useamman kuin yhden kortin. Koska vain yhtä korttia voidaan kuitenkin siirtää kerrallaan, jos tarpeeksi tyhjiä vapaita soluja ei ole, voi olla mahdotonta siirtää koko järjestetty sarja taulukon sisällä. Siten sekä vapaat solut että vapaat sarakkeet ovat tärkeitä.
  • Rakenna taulukkoon mahdollisimman paljon järjestettyjä sarjoja. Muista, että järjestetyt sarjat voidaan usein siirtää kerralla tai yksi siirto kerrallaan. Muista myös, että niin kauan kuin järjestetyn sarjan alin kortti voidaan sijoittaa perustaan, kaikki järjestetyn sarjan kortit voidaan sijoittaa perustaan, yksi kortti kerrallaan.
  • Joskus voi olla epäedullista siirtää kortti taulukossa toisen päälle, sillä se voi haitata liikkuvuutta. Esimerkiksi useita siirtoja 2:n asettamisen 3-4 sarjan päälle jälkeen saatat huomata, että 3-4 sarja olisi voitu siirtää siitä pinosta samaa maata olevan vitosen päälle toiseen pinoon, kun taas 2-3-4 sarjaa ei voida siirtää sinne, sillä käytettävissä ei ole tarpeeksi tyhjiä vapaita soluja.
  • Korttien siirtäminen perustaan voi vain lisätä liikkuvuutta. Joten (toisin kuin Vapaakentässä) kortin siirtäminen perustaan ei ole koskaan huono siirto.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu kolmesta eri alueesta.


Vasemmalla puolella on perustat. Se koostuu 4 solusta. Tänne rakennetaan maat, jotka alkavat ässästä ja päättyvät kuninkaaseen.


Yläreunassa on vapaasolualue, joka koostu 8 vapaasta solusta. Jokainen solu on vain yhden kortin väliaikainen säilytyspaikka.


Suoraan vapaasolualueen alapuolella on taulukko. Se koostuu 8 (merkitsemättömästä) sarakkeesta, joista jokainen voi olla joko tyhjä tai sisältää yhden tai useamman kortin pinon pelin nykytilanteesta riippuen.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Eight Off

Tyyppi: Vapaakenttä
Voittotilastot: 4:10 (noin 42%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustoihin

Perustat: Pinot:
Solut:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 39045 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa