Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Easthaven
00:00
0

Easthaven

Pelityyppi: Spider
|
Voittotilastot:20%

Johdatus EastHaveniin

Easthaven Pasianssi, alunperin nimeltään Aces Up Pasianssi, on yleinen 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla pelattava korttipeli. Pelin historia ulottuu ainakin 1930-luvun alkuun.
Se on tavallaan risteytys Spider Pasianssia ja Klondike Pasianssia.


Keskivertopelaajan väitetään voivan voittaa noin 25 % peleistään ja hyvän pelaajan 40 % - 50 %.


Pelissä pärjäämiseen tarvitaan jonkin verran taitoa; onnellakin on kuitenkin osansa. Ei ole harvinaista saada sellainen sattunaisesti luotu peli, jota pelaajalla ei ole ilmeistä mahdollisuutta voittaa.

Tavoite

Easthaven Pasianssissa tavoitteena on rakentaa kaikki 4 järjestettyä sarjaa perustoihin ässästä kuninkaaseen.

Kuinka pelata Easthaven Pasianssia

Pelin alkaessa 3 kortin pino jaetaan jokaiseen taulukon 7 sarakkeeseen. Vain jokaisen pinon ylin kortti on kuvapuoli ylöspäin ja näkyvissä. Loput 31 korttia lähetetään kuvapuoli alaspäin vetopinoon.


Kortit järjestetään taulukossa arvojen mukaisesti vuorottelevilla väreillä. Minkä tahansa pituinen järjestetty sarja voidaan siirtää yhden pinon pohjalta toisen pinon pohjalle. Kohdekortin on kuitenkin aina oltava sekä siirrettävien korttien ylimmän arvosta seuraava että vastakkaista väriä.


Kun piilotetun kortin päältä on poistettu viimeinen kortti, se otetaan automaattisesti peliin mukaan kääntämällä se kuvapuoli ylöspäin. Kun kaikki kortit on poistettu pinosta, sen sarake on silloin tyhjä. Vapaa sarake voidaan täyttää millä tahansa yhden tai useamman kortin järjestetyllä sarjalla.


Maiden rakentamiseksi pelaaja voi siirtää yhden kortin kerrallaan perustaan. Kortin ollessa ässä se aloittaa uuden rakennelman, muun kortin tapauksessa sen on oltava maansa arvoltaan seuraavana. Kortin saa siirtää perustoista taulukkoon, kunhan se on sallitussa paikassa.


Kun hyödyllisiä pelattavia siirtoja ei ole enää jäljellä, pelaaja napsauttaa vetopinoa. Tämä lähettää kuvapuoli ylöspäin olevan kortin jokaiseen sarakkeeseen, tai viimeisellä jaolla vain kolmeen. Kortteja ei voida siirtää vetopinoon.


Korttien siirtäminen ja uusien jakaminen jatkuu, kunnes kaikki kortit on jaettu vetopinosta. Peli on tällöin voitettu, jos pelaaja pystyy siirtämään kaikki taulukon loput kortit perustoihin, muuten peli päättyy pelaajan päättäessä lopettaa pelaamisen.

Easthavenin strategia

Tässä muutama vinkki Easthaven Pasianssin voittamiseen:

  • Ennen vetopinon jakamista varmista aina, ettei hyödyllisiä siirtoja ole käytettävissä. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki mahdolliset siirrot olisi suoritettava, mutta jos ei ole hyvää syytä olla tekemättä tiettyä siirtoa, se tulisi todennäköisesti pelata.
  • Siirtojärjestyksellä on merkitystä. On usein mahdollista saavuttaa useampi kuin yksi tavoite samanaikaisesti. Jos siirrot tehdää oikeassa järjestyksessä, voi esimerkiksi olla mahdollista kääntää piilotettu kortti useampaan kuin yhteen sarakkeeseen, mikä taas ei olisi mahdollista siirrettäessä kortit eri järjestyksessä.
  • Kun on vaihtoehtona, on yleensä parasta paljastaa piilotettu kortti pinossa, jossa on eniten piilotettuja kortteja. Yksi tilanne, jossa sitä ei kuitenkaan tulisi tehdä voisi olla silloin, kun on tärkeää tyhjentää sarake mahdollisimman pian.
  • Koska kuningasta ei voida sijoittaa toisen arvon päälle, voittaakseen pelin täytyy kuningas jossain vaiheessa siirtää tyhjään sarakkeeseen. Jos kuningas vangitsee alleen kaivatut kortit, on parempi paljastaa kortit enemmin kuin myöhemmin.
  • On tärkeää tyhjentää yksi tai useampi sarake. Pelin ensimmäisellä puoliskolla sarakkeesta ei yleensä ole paljon muuta apua kuin yhden tai kahden piilotetun kortin kääntäminen. Pelin myöhemmässä vaiheessa on kuitenkin tärkeää pystyä vapauttamaan sarakkeet sekä kääntääkseen jäljellä olevat piilotetut kortit että järjestääkseen taulukkoa. Viimeisessä jaossa ihanteellista on, että sarakkeissa on enää vain yksi järjestetty sarja.
  • Piilotettujen korttien kääntäminen on etusijalla. On vielä hyvät mahdollisuudet voittaa, jos loppupelissä on vain muutama jäljellä. Mutta mahdollisuudet huonontuvat sitä enemmän, mitä enemmän piilotettuja kortteja on jäljellä, varsinkin jos ne ovat arvoltaan pieniä.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu kolmesta eri alueesta.


Taulukko sijaitsee näytön keskellä. Se koostuu 7 sarakkeesta. Jokainen sarake sisältää pelin nykytilanteesta riippuen joko vertikaalisesti päällekkäisen yhden tai useamman kuvapuoli ylöspäin olevan kortin pinon, tai on tyhjä. Täällä melkein kaikki pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu.


Peustojen alue sijaitsee taulukon yläpuolella. Se koostuu 4 suorakulmiosta. Jokainen suorakulmio on perusta, johon voidaan rakentaa maa ässästä kuninkaaseen.


Vetopino sijaitsee yläkulmassa. Täällä pidetään varakortteja, jotka otetaan käyttöön pelin edetessä. Pelin alussa vetopinon kortit ovat kuvapuoli alaspäin ja neliöitynä. Vetopinosta jakamiseksi pelaajan on napsautettava sitä. Tämän johdosta jokaiseen taulukon sarakkeeseen jaetaan kuvapuoli ylöspäin oleva kortti, viimeisellä jaolla taas jaetaan jäljellä olevat kortit.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Easthaven

Tyyppi: Spider
Voittotilastot: 1:5 (noin 20%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustoihin

Perustat: Pinot:
Vetopino:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 268196 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa