Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Vapaakenttä
00:00
0

Vapaakenttä

Pelityyppi: Vapaakenttä
|
Voittotilastot:33%

Johdatus Vapaakenttään

Klassista Vapaakenttää pelataan yhdellä 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla. Se on muunnelma pasianssipelistä Baker's Game. Ainoa todellinen ero on, että Vapaakentässä kortit rakennetaan vuorottelevilla (punainen ja musta) väreillä, kun taas Baker's Game -pelissä kortit rakennetaan maiden mukaan.


Lähes kaikki Vapaakenttäpelit ovat voitettavissa olevia. Harvinainen esimerkki jaosta, jota pidetään ratkaisemattomana, on Windows 95:n vapaakenttäversion jakonumero 11982. Voit pelata tätä jakoa ylävalikosta (valitse "Numeroidut pelit").


Sekä korttien arvot että maat ovat Vapaakentässä tärkeitä. Matalasta korkeaan korttien arvot kulkevat järjestyksessä ässästä kakkoseen, kolmoseen ja niin edelleen kymmeneen, jätkään, kuningattareen ja lopulta kuninkaaseen asti.

Historia

Paul Alfille on saanut tunnustusta Vapaakentän keksimisestä. Hän ohjelmoi pelin ensimmäisen tietokoneversion työskennellessään Illinoisin yliopistossa vuonna 1978. Alun perin pelistä oli useita eri versioita. Nykyään pelatuimpana versiona on klassinen versio.

Tavoite

Vapaakentässä tavoitteena on rakentaa perustan kaikki 4 maata järjestykseen ässästä kuninkaaseen.

Kuinka pelata Vapaakenttää

Pelin alkaessa kaikki 52 korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin taulukon 8 sarakkeeseen. Ensimmäiseen 4 sarakkeeseen jaetaan 7 kortin pinot ja loppuihin 4 sarakkeeseen 6 kortin pinot.


Pelaaja voi siirtää korttia edestakaisin taulukon ja vapaasolulueen välillä. Mikä tahansa yksittäinen kortti voidaan siirtää tyhjään vapaaseen soluun.


Siirrettäessä kortti vapaasta solusta taulukkoon, se voidaan sijoittaa vain vapaaseen sarakkeeseen tai sellaisen pinon alimman kortin päälle, jonka arvo on seuraavana ja joka on vastakkaista (punainen tai musta) väriä. Esimerkiksi pata nelonen voitaisiin siirtää vapaasta solusta joko hertta vitosen tai ruutu vitosen päälle pinon pohjalle. Huomioi, että koska kuninkaan arvo on kaikista korkein, sitä ei voida siirtää vapaasta solusta pinoon.


Kortti voidaan myös siirtää joko vapaasta solusta tai pinon pohjalta perustaan edellyttäen, että maan rakentamisen aloitettaessa se on ässä, tai laajennettaessa maan rakennelmaa seuraavana vuorossa oleva arvo. On myöskin mahdollista siirtää kortti perustasta vapaaseen soluun tai taulukkoon.


Pinossa oleva järjestetty sarja koostuu sellaisista peräkkäisistä korteista, jotka ovat sekä arvoltaan seuraavia että vuorottelevaa väriä, alin arvo on alimmaisena. Esimerkiksi alimmaisimmasta ylimpään 3 kortin järjestetyn sarjan muodostaa ruutu kakkonen, risti kolmonen ja hertta nelonen.


Pelaaja siirtää yhtä korttia kerrallaan. Jos kuitenkin riittävä määrä yhdistettyjä vapaita soluja ja taulukon sarakkeita on tyhjänä, useamman kuin yhden kortin järjestetty sarja voidaan siirtää kerralla yhdestä pinosta joko toiseen pinoon tai tyhjään sarakkeeseen. Tämä lasketaan vain yhdeksi siirroksi.

Vapaakentän strategia

Tässä seitsemän pelivinkkiä Vapaakentän voittamiseen:

  • Tutki taulukon korttien asettelua hyvin huolellisesti ennen minkään siirron tekemistä. Etsi strategiaa, jonka uskoisit johtavan voittoon. Nopean ja ilmeisen siirron tekeminen ilman seurausten selvittämistä ei missään vaiheessa peliä ole yleensä paras strategia.
  • Koska ässien on mentävä perustaan ensin, niiden paljastamiselle tulisi antaa etusija. Sitten kakkoset, kolmoset ja niin edelleen.
  • Koska vapaiden solujen käyttäminen rajoittaa liikkuvuutta, kortin siirtämisessä vapaaseen soluun tulisi olla varovainen. Muista, että vapaaseen soluun siirretty kuningas voidaan siirtää taulukkoon vain, jos siellä on tyhjä sarake. Tämä ei kuitenkaan tarkoita siten, etteikö kuningasta pitäisi koskaan siirtää vapaaseen soluun.
  • Koska tyhjä sarake on paljon hyödyllisempi kuin vapaa solu sen voidessa säilyttää useamman kuin yhden kortin, korttipinon tyhjentämiselle mahdollisimman monessa sarakkeessa tulisi antaa etusija. Tyhjä sarake voi olla erittäin hyödyllinen järjestettyjen sarjojen siirtämiseksi pinojen välillä.
  • Kun tyhjään sarakkeeseen on siirrettävä kortti, paras mahdollinen kortti on kuningas. Tämä johtuu siitä, että kuninkaan arvo on korkein, ja se on ainoa kortti, jota ei voida sijoittaa toisen kortin päälle. Huomaa kuitenkin, ettei kuninkaan sijoittaminen tyhjään sarakkeeseen ole aina mahdollista tai edullista.
  • Ässän tai kakkosen siirtäminen perustaan ei ole koskaan virhe.
  • Rakenna taulukkoon mahdollisimman paljon järjestettyjä sarjoja. Muista, että järjestetyt sarjat voidaan usein siirtää kerralla tai yksi siirto kerrallaan.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu kolmesta eri alueesta.


Vasemmassa yläkulmassa on neljästä vapaasta solusta koostuva vapaasolualue. Jokainen solu voi säilyttää vain yhtä korttia.


Oikeassa yläkulmassa on perusta. Se koostuu 4 solusta. Tänne rakennetaan maat, jotka alkavat ässästä ja päättyvät kuninkaaseen.


Keskellä sijaitsee taulukko. Se koostuu 8 sarakkeesta, joista jokainen voi joko olla tyhjä tai sisältää yhden tai usemman kortin pinon pelin nykytilanteesta riippuen.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Vapaakenttä

Tyyppi: Vapaakenttä
Voittotilastot: 1:3 (noin 35%)
- Lähes 100 % peleistä on kuitenkin ratkaistavissa olevia

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustoihin

Perustat: Pinot:
Solut:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 653

Numeroidut pelit ovat tunnettuja Vapaakenttä-pelejä [ ? ]Joukko ennalta määritettyjä Vapaakentän jakoja, jotka ovat tunnettuja Vapaakentän pelaajien keskuudessa ympäri maailmaa. Jakonumeroa #11982 pidetään ratkaisemattomana.
Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa