Valtias.fi
Apua
Tulokset
Uusi
Valikko
Asetukset
Patalupaus Kierros: 0

Patalupaus

Pelityyppi: Korttipeli
|
Pelaajien määrä:4

Kuinka pelata Patalupausta?

Patalupaus on neljän pelaajan tikkipeli. Sinä (ruskea apia) ja tietokonebottiparisi (keltainen lintu) olette yksi joukkue. Toinen joukkue koostuu kahdesta muusta tietokonebotista (sininen saukko ja punainen kettu).


Korkein kortti on arvoltaan ässä ja alin on 2. Pata on aina valttimaa. Tämä tarkoittaa, että mikä tahansa patakortti päihittää minkä tahansa arvoisen muun kortin.


Patalupauksessa pelataan useita kierroksia. Jokainen kierros on jaettu kahteen vaiheeseen: panostaminen ja pelaaminen. Pelaamisen vaihe koostuu jokaisella kierroksella 12 vuorosta (joita kutsutaan myös "tikeiksi").
Ensimmäinen pelaaja valitaan sattumanvaraisesti.

Panostaminen

Kun kortit on jaettu, jokainen pelaaja katsoo korttejaan ja ilmoittaa kuinka monta tikkiä uskoo voivansa voittaa - tätä lupausta kutsutaan "panostamiseksi". Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisenä panostava valitaan sattumanvaraisesti. Seuraavilla kierroksilla vuoro tehdä lupaus ensimmäisenä siirtyy seuraavalle kellon myötäpäiväisessä suunnassa. Kun lupaukset on tehty, niitä ei voi enää muuttaa.


Pelin tavoitteena on, että kukin joukkue voittaa lupaustensa määrän verran tikkejä yhteensä.


"Nollalupaus" on 0 tikin lupaus. Nollan luvannut pelaaja ilmoittaa, ettei hän voita yhtään tikkiä kierroksen aikana. Onnistuneesta nollalupauksesta saa extrabonuksen ja epäonnistuneesta rangaistuksen. Joukkueen tulee silti voittaa nollan luvanneen pelaajan parin lupauksen verran tikkejä. Jos nollan luvannut voittaa vähintään yhden tikin, nollalupaus epäonnistuu.

Pelaaminen

Panostamisen jälkeen alkaa kierros. Jokaisella kierroksella on 13 tikkiä. Ensimmäisenä luvannut pelaaja aloittaa kierroksen ja voi pelata minkä tahansa kortin pataa lukuun ottamatta. Pelaajat pelaavat vuorotellen myötäpäivään kulkevassa suunnassa. Jokaisen pelaajan täytyy pelata samaa maata oleva kortti kuin ensimmäisenä pelannut pelaaja, jos heillä on tätä maata oleva kortti. Jos pelaajalla ei ole johtavan maan korttia, hän voi pelata minkä tahansa maan kortin, mukaan lukien patakortin.


Kun ensimmäinen patakortti on pelattu, padat on "rikottu". Pelaaja voi johtaa patoja vasta kun padat on rikottu, elleivät kaikki hänen kaikki jäljellä olevat korttinsa ole patoja.


Jos tikin aikana pelattiin pata, korkeimman padan pelannut pelaaja voittaa tikin. Jos patoja ei pelattu, korkeimman johtavaa maata olevan kortin pelannut pelaaja voittaa tikin. Tikin voittanut pelaaja johtaa seuraavaa tikkiä.

Pisteytys

 • Vähintään heidän yhteislupauksensa määrän verran tikkejä voittanut joukkue saa 10 kertaa heidän lupauksensa määrän verran pisteitä.
 • Kaikkia lupauksen ylittäviä lisätikkejä kutsutaan säkeiksi ja ne ovat kukin yhden pisteen arvoisia. Kun joukkue kerää vähintään 10 säkkiä, heidän pistemäärästään vähennetään 100 pistettä ja kaikki yli 10 ylittävät säkit siirretään seuraavaan 10 säkin sykliin.
 • Joukkue, joka ei voita vähintään heidän lupauksensa määrän verran tikkejä, menettää pisteitä 10 kertaa lupauksensa määrän verran.
 • Onnistunut nollalupaus tuo nollan luvanneen joukkueelle 100 pistettä ja epäonnistunut nollalupaus vähentää 100 pistettä joukkueen pistemäärästä. Tämä määrä tulee nollan luvanneen parin tikkien vuoksi voitettujen tai hävittyjen pisteiden lisäksi.
 • Pelin muunnelmassamme nollalupauksen epäonnistuessa nollalupauksen tehneen pelaajan voittamat tikit otetaan huomioon parin lupauksessa. Kaikki lupauksen ylittämät tikit katsotaan säkeiksi tavalliseen tapaan.
 • Jos joukkue voittaa kaikki kierroksen 13 tikkiä, sitä kutsutaan "Bostoniksi".
 • Koko pelin voittaa joukkue, jolla on yli 500 pisteen ylittämä korkein pistemäärä.

Pro-vinkit

 • Aloittelijoille paras panostamisen strategia on luvata 1 jokaisesta muuta kuin pataa olevasta ässästä ja 1 jokaisesta korkeasta padasta (A, K, Q, J ja 10). Muuta kuin pataa olevat kuninkaat voittavat joskus tikkejä, jos pelaajalla on useita kyseisen maan kortteja.
 • Jos joukkueesi tekee nollalupauksen, tärkein prioriteettisi tulisi olla joukkueesi nollalupauksen suojeleminen - epäonnistuessaan siitä saa korkeimman rangaistuksen.
 • Jos parisi tekee nollalupauksen, saatat joutua uhraamaan joitain parhaimpia korttejasi pelastaaksesi nollan - lupaa tällöin hieman vähemmän kuin yleensä lupaisit.
 • Älä lupaa nollaa, jos sinulla on selviä voittokortteja - varsinkin pataässä.
 • Älä lupaa nollaa, jos parisi lupasi nollan - joukkueen on lähes mahdotonta välttää voittamasta kaikkia 13 tikkiä.
 • Vastustajien "upottaminen" - estää heitä saavuttamasta lupaustaan - voi olla sen arvoista, että ottaa säkin tai kaksi.
 • Jos vastustajat tekevät nollalupauksen, he välttävät tikkien voittamista hinnalla millä hyvänsä. Näin voit voittaa tikkejä helposti - saatat tällöin haluta tehdä korkeamman lupauksen kuin tavallisesti tekisit.

Vaikeustasot

 • Joukkuetoverisi käyttää aina edistyneimpiä strategioita, vaikeustaso vaikuttaa vain vastustajapelaajiin.
 • Helppo: vastustajat käyttävät aloittelijan strategiaa panostamisessa - 1 jokaisesta ässästä ja muuta kuin pataa olevasta ässästä ja 1 jokaisesta korkeasta padasta (A, K, Q, J ja 10).
 • Keskitaso: vastustajat käyttävät taidokkaampaa panostamisen strategiaa - laskevat lisämahdollisuuksia voittaa tai hävitä tikkejä ja ottavat myös huomioon muiden pelaajien tekemät lupaukset.
 • Vaikea: vastustajat muistavat jokaisen pelaajan pelaamat kortit päätelläkseen, mitkä kortit kullakin pelaajalla on jäljellä. Parannamme tätä vaikeustasoa ajan myötä uusilla strategioilla.
Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Uusi peli
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi
Kahvitauko
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa