Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Spider Pasianssi 2 maata
00:00
0

Spider Pasianssi 2 maata

Pelityyppi: Spider
|
Voittotilastot:20%

Johdatus Spider Pasianssiin

Spider Pasianssi on ympäri maailmaa pelattava suosittu korttipeli. Se on monimutkainen peli, jonka hallitseminen vaatii ongelmanratkaisutaitoja. Jos pelaaja ei kuitenkaan ole innostunut vaativasta ajatustyöstä vaan haluaa vain rentoutua ja viihdyttää itseään, peliä voidaan pelata helpolla vaikeustasolla.


Peliä pelataan kahdella 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla. Eri vaikeustasoja on kolme. Aloittelijan tasossa pelataan vain yhdellä maalla ja se on suhteellisen helppo voittaa. Edistyneessä tasossa pelataan kaikilla neljällä maalla ja se on melko vaikeaa voittaa. Useimmat suosivat keskitasoa, jota pelataan kahdella maalla.


Tämä versio on tarkoitettu keskitason pelaajalle. Sitä pelataan 52 hertalla ja 52 padalla.

Historia

Spider Pasianssin sanotaan saaneen nimensä siitä, että hämähäkeillä on 8 jalkaa ja pelissä on 8 perustaa.
Tietokoneversiosta tuli erittäin suosittu sen jälkeen, kun se sisällytettiin Microsoftin Windows 98 Plus -versioon. Se on vielä tänä päivänäkin yksi pelatuimmista pasianssipeleistä.

Tavoite

Spider Pasianssissa tavoitteena on rakentaa taulukkoon kaikki 8 järjestettyä maata kuninkaasta alaspäin ässään asti. Kukin järjestetty maa lähetetään automaattisesti perustaan sen valmistuessa.
Käytännössä tavoitteena on tyhjentää taulukko kaikista korteista.

Kuinka pelata Spider Pasianssia

Spider Pasianssia pelataan kahdella tavallisten pelikorttien pakalla, jolloin kortteja on yhteensä 104.


Pelin alkaessa 54-korttinen pino jaetaan taulukon sarakkeisiin niin, että 6 korttia tulee vasemmanpuoleisimpiin 4 sarakkeeseen ja 5 jäljellä oleviin 6 sarakkeeseen. Vain jokaisen pinon ylin (näytön alin) kortti on kuvapuoli ylöspäin (näkyvissä), kun taas kaikki muut ovat kuvapuoli alaspäin (piilotettuja tai näkymättömiä). Loput 50 korttia lähetetään vetopinoon.


Pelin voittaminen edellyttää, että pelaaja kääntää (saa näkyväksi) kaikki taulukon 44 piilotettua korttia. Kortti käännetään automaattisesti, kun kaikki sen päällä olevat kortit on poistettu. Tämä tuo kortin peliin, jolloin sitä voidaan siirtää tarvittaessa.


Spider Pasianssissa yhden tai useamman peräkkäisen kortin ryhmiä siirretään kerralla taulukossa. Kaikkien siirrettävien korttien on oltava samaa maata ja niiden arvojen on oltava laskevassa järjestyksessä näytöllä. Kun pelaaja onnistuu kokoamaan järjestetyn sarjan kuninkaasta alaspäin ässään asti, se sijoitetaan automaattisesti perustaan säilytystä varten.


Sarakkeen, joka ei sisällä kortteja, sanotaan olevan tyhjä tai vapaa. Pelin säännöt sallivat minkä tahansa sopivan sarjan sijoittamisen tyhjään sarakkeeseen.


Taulukossa sijaitseva järjestetty sarja voidaan siirtää yhden pinon pohjalta joko tyhjään sarakkeeseen tai toisen pinon alimman kortin päälle. Jos se siirretään toiseen pinoon, kohdekortin arvon on oltava siirrettyjen korttien korkeimmasta arvosta seuraava; sen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla samaa maata.


Kun kaikki kortit on siirretty taulukossa pelaajan mielen mukaisesti, on hänen tällöin napsautettava vetopinon oikeinta pinoa aloittaakseen seuraavan janon.


Tämä sopivien sarjojen siirto ja seuraavan jaon aloittamisprosessi jatkuu, kunnes vetopinossa ei ole enää pinoja jäljellä. Tässä vaiheessa peli voitetaan, jos pelaaja pystyy siirtämään kortteja ympäri ja poistamaan kaikki kortit taulukosta.

vihjeet

Napsauttaessa "Vihje", siirrettävissä olevat kortit merkitään kahdella eri värillä. Yksi väri on korteille, jotka voidaan siirtää samaa maata olevan kortin päälle (nämä ovat suositeltavia siirtoja), ja toinen korteille, jotka voidaan siirtää vain eri maata olevan kortin päälle.


Riippuen asetuksistasi - kortin napsauttaminen ei välttämättä siirrä sitä toisen eri maata olevan kortin päälle, vaan sinun tulee vetää sitä (tätä toimintoa voidaan muuttaa asetukset-valikossa)

Spider Pasianssin strategia

Lisätietoa perusstrategiasta saat sivulta Spider Pasianssi 1 maa ja edistyneemmistä strategioista ja vinkeistä Spider Pasianssi 4 maata sivulta.
Tässä muutama vinkki Spider Pasianssin voittamiseen:

  • Ainakin muutaman ensimmäisen pelikierroksena aikana tulisi ilmeisenä strategiana olla yrittää tyhjentää sarake. Yksi tapa tähän on tehdä niin hinnalla millä hyvänsä, ja toinen on pidättäytyä tekemästä joitain siirtoja, jotka voisivat estää pääsyn piilotettuihin kortteihin.
  • Suunnittele siirtosi huolellisesti. Yritä löytää sellaisia peräkkäisten siirtojen yhdistelmiä, joilla saavutetaan jokin hyödyllinen tavoite, kuten piilotetun kortin kääntäminen tai sarakkeen vapauttaminen.
  • Yleensä on kannattavaa pelata eniten voittoa tuottavien siirtojen yhdistelmiä, mutta on myös otettava huomioon mistä luovutaan.
  • Ainakin muutaman ensimmäisen pelikierroksen aikana tulisi ilmeisenä strategiana olla yrittää tyhjentää sarake. Pelin voittamiseksi strategian on kuitenkin muututtava näkyvien korttien järjestämiseksi piilotettujen korttien kääntämisen sijaan.
  • On tilanteita, joissa maan kokoamista ei kannata lopettaa, vaikka se olisi mahdollista. Yleisenä ohjeena kuitenkin on, että jos maan valmistumisen seurauksena sarake tyhjenee, ei ole virhe tehdä niin.
  • On usein edullista jättää sarja järjestämättä, jolloin se sisältää yhden tai useamman maan vaihtelun. Epäjärjestyksessä oleva sarja voidaan usein siirtää yhdestä sarakkeesta toiseen, tavallisesti yhden tai useamman vapaan sarakkeen avulla. Pelaajan tulisi päättää jättää suurimmat epäjärjestykset (enemmän maiden vaihteluja) sarakkeisiin, joissa ne eivät todennäköisesti estä voittoa. Tällaisten sarakkeiden tunnistaminen tulee kokemuksen myötä.
  • Älä ole liian huolissasi yhdestä piilotetusta kortista (tai kahdesta, tai joskus jopa kolmesta) suoraan kuninkaan alla. Älä turvaudu kääntämään ainoa piilotettu kortti sarakkeessa, jonka jälkeen voit nopeasti vapauttaa sen. Mutta kun ei ole käytettävissä muuta rakentavaa siirtoa, voit vapaasti katsoa mitä kuningas piilottelee allaan.
  • Kun on vaihtoehtona luopua tyhjästä sarakkeesta joko kääntääkseen piilotetun kortin tai lisätäkseen järjestetyt kortit pinoon, joka sisältää jo järjestettyjä kortteja, arvioi pelin tilaa huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Hyvin usein parempi vaihtoehto on lisätä järjestetty sarja peliin. Tällä on myös se etu, että piilotettujen korttien kääntäminen on todennäköisesti helpompaa pelin myöhemmässä vaiheessa.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu kolmesta eri alueesta.


Taulukko koostuu 10 merkitsemättömästä sarakkeesta, jotka sijaitsevat vaakasuunnassa näytön poikki. Jokainen sarake sisältää joko tyhjän tai pystysuoraan päällekkäisen yhden tai useamman kortin pinon pelin nykytilanteesta riippuen. Suurin osa pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu täällä.


Perustat sijaitsevat oikeassa yläkulmassa taulukon yläpuolella. Vaakasuunnassa se koostuu 8 suorakulmiosta. Jokainen suorakulmio on perusta, jota sisältää valmistuneen maan.


Vetopino sijaitsee vasemmassa yläkulmassa. Täällä pidetään varakortteja, jotka otetaan käyttöön pelin edetessä. Pelin alussa se sisältää 5 vaakasuoraan päällekkäistä neliöityä kuvapuoli alaspäin olevaa korttia. Jokainen pino sisältää 10 korttia. Pelaajan haluamallaan hetkellä hän napsauttaa oikeanpuoleisinta varapinoa jakaakseen kyseisen pinon kortit kuvapuoli ylöspäin taulukkoon, yksi kortti saraketta kohden.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Spider Pasianssi 2 maata

Tyyppi: Spider
Voittotilastot: 1:5 (noin 20%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustoihin

Perustat: Pinot:
Vetopino:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 44995 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa