Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Skorpioni Pasianssi
00:00
0

Skorpioni Pasianssi

Pelityyppi: Spider
|
Voittotilastot:5%

Johdatus Skorpioni Pasianssiin

Skorpioni Pasianssi on samanlainen Spider Pasianssin kanssa, mutta sitä pelataan enemmän Yukon Pasianssin kaltaisesti.


Pelissä on melko vähän merkitystä onnella, eikä sitä ole kovin helppo voittaa. Skorpioni Pasianssin helppo versio on kuitenkin paljon helpompi.

Tavoite

Skorpioni Pasianssissa tavoitteena on rakentaa kaikki 4 järjestettyä maata taulukkoon kuninkaasta alaspäin ässään asti. Niiden valmistettua ne lähetetään automaattisesti perustoihin.

Säännöt

Skorpioni Pasianssia pelataan 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla.


Pelin alkaessa jokaiseen taulukon seitsemään sarakkeeseen jaetaan 7 kortin pino. Lukuun ottamatta 12 piilotettua korttia, 3 neljässä ensimmäisessä pinossa (tai kolmessa ensimmäisessä pinossa helpossa Skorpioni Pasianssissa, yhteensä tällöin 9 piilotettua korttia), kaikki kortit ovat kuvapuoli ylöspäin ja näkyvissä. Pakan jäljelle jääneet 3 korttia asetetaan kuvapuoli alaspäin ja neliöitynä vetopinoon.


Pelin voittamiseksi pelaajan on rakennettava kaikki 4 maata taulukkoon kuninkaasta ässään. Yhden valmistettua peli lähettää sen automaattisesti perustaan.


Tässä pelissä vain yksi kortti voidaan siirtää kerrallaan. Jos kuitenkin lähdekortin päällä on kortteja, ne kaikki tulevat mukaan. Pinot voivat joskus kasvaa hyvinkin pitkiksi. Jos lähdekortti ei ole kuningas, se on siirrettävä sellaisen kortin päälle, joka on pinon alimmaisena, lähdekortin arvosta seuraavana ja samaa maata.


Sarake on tyhjä, kun kaikki kortit on siirretty pois sieltä. Koska kuninkaalla ei ole seuraavaa arvoa, sitä ei voida siirtää toiseen pinoon, vaan se on siirrettävä tyhjään sarakkeeseen.


On tärkeää muistaa, että kuningas on ainoa arvo, jonka saa sijoittaa tyhjään sarakkeeseen. On myös syytä huomioida, että koska ässä on arvoltaan alhaisin, mitään korttia ei voida asettaa sen päälle.


Kun kaikki kortit on siirretty taulukossa pelaajan mielen mukaisesti, hänen on napsautettava vetopinoa.


Pelaaja jatkaa pelaamista, kunnes joko peli voitetaan tai hyödyllisiä siirtoja ei ole enää jäljellä.

Strategia

Tässä 7 vinkkiä Skorpioni Pasianssin voittamiseen:

  • Kun jokainen piilotettu kortti on käännetty, voittaminen on paljon helpompaa. Kaikkien piilotettujen korttien kääntämisen tulisi siten olla etusijalla.
  • Normaalisti on parasta olla napsauttamatta vetopinoa ennen, kuin siirtoja ei ole enää käytettävissä.
  • Sarakkeen ollessa tyhjä, ellei ole kyseessä loppupeli tai jotain voitetaan, on parasta lykätä kuninkaan siirtämistä vapaaseen sarakkeeseen. Joskus vapaata saraketta voidaan hyödyntää myöhemmin.
  • Koska ässän päälle ei voida laittaa mitään korttia, monet neuvovat välttämään ässän tarpeetonta paljastamista. Koska jokaisella ei-kuninkaalla on kuitenkin vain yksi tietty kortti, jonka päälle se voidaan laittaa, useimmat siirrot voidaan huoletta suorittaa. Ydinasiana on, että ässä on ongelma riippumatta siitä, onko se paljastettu vai ei.
  • Vältä vaarallisten siirtojen tekemistä. Yksi esimerkki vaarallisesta siirrosta on sellainen, joka saa alempaa arvoa olevat kortit olemaan korkeampana samassa pinossa kuin saman maan korkeamman arvon kortit. Voi esimerkiksi olla ongelmallista, jos risti 6 on korkeampana kuin risti 7. Tämä johtuu siitä, että vaikka risti 7 on näkyvissä, ei risti 6:ta voida silti siirtää sen päälle siirtämättä ensin toiseen pinoon yhden kortin, joka sijaitsee risti 6:n ja risti 7:n välissä.
  • Varmistaakseen, voidaanko korttia siirtää vai ei, pelaajan on ensin löydettävä kortti, jonka päälle se on siirrettävä (tai jos siirrettävänä korttina on kuningas, tyhjä sarake). Kortin paljastamiseksi pelaajan on tämän jälkeen löydettävä kortti, jonka päälle haittaa tuottava kortti on siirrettävä. Ketju jatkuu, kunnes joko vastaan tulee pohjimmainen kortti, jolloin alkuperäinen siirto voidaan suorittaa, tai kortti puuttuu ketjusta.
  • Varo molempia umpikujia. Jos esimerkiksi ylhäältä alaspäin sarja hertta 8 - hertta 6 - hertta 7 on missä tahansa pinossa, peli hävitään. (Huomaa: näin ei ole silloin, jos sarja on päinvastainen, sillä silloin hertta 8:n siirtäminen hertta 9:n päälle ratkaisee ongelman.) Toisena esimerkkinä jos pinossa on sarjat hertta 6 - risti J ja risti Q - hertta 5, peli hävitään. (Huomaa: jos sarjat ovat päinvastaisia, kortit ovat ristikkäin alaspäin ja arvot nousevat, jolloin peli ei ole välttämättä menetetty.) Molemmissa tapauksissa on kehämäinen korttiketju, joka on siirrettävä, mikä on ilmeisen mahdotonta.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu kolmesta eri alueesta:


Taulukko koostuu 7 sarakkeesta näytön yläreunassa. Jokainen sarake sisältää joko yhden tai useamman kortin pinon tai on tyhjä. Suurin osa pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu täällä.


Perustat sijaitsevat oikeassa yläkulmassa taulukon yläpuolella. Se koostuu 4 suorakulmiosta. Jokainen suorakulmio on perusta, jota käytetään valmiin rakennetun maan säilytykseen.


Vasemmassa yläkulmassa on vetopino. Täällä säilytetään 3 varakorttia, jotka otetaan mukaan peliin jossain vaiheessa peliä. Pelaajan haluamallaan hetkellä hän napsauttaa vetopinoa, jolloin varakortit jaetaan kuvapuoli ylöspäin taulukkoon, yksi jokaiseen kolmeen ensimmäiseen sarakkeeseen.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Skorpioni Pasianssi

Tyyppi: Spider
Voittotilastot: 1:20 (noin 5%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit perustoihin

Perustat: Pinot:
Vetopino:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 70599 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa