Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Pyramidi Pasianssi
00:00
0

Pyramidi Pasianssi

Pelityyppi: Pyramidi
|
Voittotilastot:0.6%

Johdatus Pyramidi Pasianssiin

Pyramidi Pasianssi tunnetaan myös nimillä King Tut ja Tut's Tomb.


Tämä versio on itse asiassa Rento Pyramidi Pasianssi -versio, sillä tässä pelissä voidaan voittaa, vaikka kortteja jäisi vetopinoon.


Peliä pelataan 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla. Vaikeustasoja on kaksi. Helpossa Pyramidi Pasianssissa sallitaan kaksi ohitusta vetopinosta, kun taas tässä versiossa sallitaan ainoastaan 1 ohitus.

Historia

Pyramidi Pasianssin muunnelma nimeltään Tut's Tomb julkaistiin vuonna 1990 Microsoft Entertainment Pack -kokoelmassa.

Tavoite

Pyramidi Pasianssissa tavoitteena on tyhjentää kaikki pyramidin kortit perustaan.

Säännöt

Pelin alkaessa 1 satunnainen kortti jaetaan kuvapuoli ylöspäin pyramidin yläosaan keskelle. Sitten 2 kuvapuoli ylöspäin olevaa korttia asetetaan alapuolelle vaakasuoraan riviin siten, että ne molemmat ovat pääosin päällekkäin ylemmän kortin kanssa, mutta eivät ole toistensa päällä. Prosessi jatkuu seuraavalla kierroksella kolmella kortilla, sitten neljällä, ja niin edelleen seitsemään korttiin asti, jotka alimmalla rivillä saattavat pyramidin loppuun. Kaikkiaan 28 korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin pyramidiin.


Loput 24 korttia asetetaan kuvapuoli alaspäin ja neliöitynä vetopinoon. Pelaajan on napsautettava vetopinoa silloin, kun on tarpeen lähettää kortti jätepinoon pelattavaksi.


Vain pyramidissa tai jätepinossa sijaitsevat paljastetut kortit ovat pelattavissa. Paljastettu kortti on sellainen kortti, joka ei ole millään tavalla toisen kortin peittämänä. Jätepinossa nykyistä ylintä korttia pidetään aina paljastettuna, mutta samoin ei ole pyramidissa. Pelin alkaessa ainoastaan pyramidin alimman rivin 7 korttia ovat paljastettuna. Uuden kortin paljastamiseksi ja peliin mukaan ottamiseksi pelaajan on poistettava kaikki kortit, jotka ovat sen päällä.


Jokaisella kortilla on järjestysluku, joka vastaa sen arvoa. Järjestettäessä arvot järjestykseen ässästä kuninkaaseen järjestysluvut kulkevat 1-13.


Ajatuksena on yhdistää kaksi sellaista paljastettua korttia, joiden järjestysluvut ovat yhteensä 13. Koska kuninkaan järjestysluku on 13, sen ollessa paljastettuna joko jätepinossa tai pyramidissa, se voidaan lähettää yksinään perustaan joko napsauttamalla tai vetämällä sitä.


Kaksi pelissä olevaa paljastettua korttia, joiden järjestysluvut ovat yhteensä 13, voidaan lähettää yhdessä perustaan. Tämä saadaan tehtyä vetämällä yhtä korttia pudottaen toisen päälle. Esimerkiksi pudotettaessa jätepinossa sijaitseva jätkä (=11) pyramidissa olevan kakkosen (=2) päälle, ne lähetetään automaattisesti perustaan. Tämä voi johtaa siihen, että pyramidissa saadaan paljastettua yhdestä neljään korttia.


Peli jatkuu, kunnes joko kaikki kortit on poistettu pyramidista, jolloin peli voitetaan, tai kunnes enempää kortteja ei voida lähettää perustaan, eikä vetopino salli enempää kortteja lähettää jätepinoon, jolloin peli hävitään.

Strategia

  • Älä pelaa liian nopeasti. Hyvä siirto saattaa helposti mennä ohi.
  • Ei ole koskaan syytä viivyttää paljastetun kuninkaan siirtämistä perustaan.
  • Joskus on useampi kuin yksi mahdollinen perustaan lähetettävä kortti. Jos mahdollista, valitse sellainen siirto, jolla saadaan paljastettua kortti, jota voidaan sen jälkeen käyttää toisen parin luomiseen.
  • Yleensä on parempi yhdistää kaksi pyramidissa sijaitsevaa korttia, kuin pyramidissa ja jätepinossa sijaitsevat kortit, sillä niin saadaan paljastettua väistämättä enemmän kortteja ja päästään lähemmäksi voittoa.
  • On parempi poistaa pyramidikortit mahdollisimman tasaisesti, jotta enemmän kortteja jäisi näkyviin. Huonoin tilanne on, jos pyramidissa on jäljellä useita kortteja, mutta vain yksi on paljastettuna, jolloin täytyy käydä vetopinoa läpi ainoaa pelattavissa olevaa arvoa varten.
  • Jos pelaaja on seurannut ja tietää, että hänen on yhdistettävä pyramidin sisällä olevat kaksi tiettyä korttia, hänen tulisi asettaa näiden kahden kortin paljastaminen etusijalle.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu 4 eri alueesta.


Näytön yläosassa sijaitsee pyramidi. Tänne kortit asetetaan pelin alussa, ja täällä suurin osa pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu.


Perusta sijaitsee pyramidin alapuolella oikealla. Sen ollessa tyhjä se muodostuu kortin kokoisesta suorakulmiosta. Kun kortit poistetaan pelistä, ne lähetetään tänne kuvapuoli alaspäin ja neliöitynä.


Veto- ja jätepinoalueet toimivat yhdessä. Ne sijaitsevat pyramidin alla vasemmalla.


Vetopino on säilytyspaikka varakorteille, jotka otetaan peliin mukaan sen edetessä. Se sisältää yhden tai useamman kuvapuoli alaspäin olevan neliöidyn kortin.


Jätepino sijaitsee suoraan vetopinon oikealla puolella. Sen ollessa tyhjä se on vain pelin taustalla, ja sen sisältäessä yhden tai useamman kortin ne ovat kuvapuoli ylöspäin ja neliöitynä.


Ei-tyhjää vetopinoa napsauttamalla yksi kortti poistetaan sieltä ja sijoitetaan jätepinoon, jossa pelaaja voi pelata sillä.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Pyramidi Pasianssi

Tyyppi: Pyramidi
Voittotilastot: 1:160 (noin 0.6%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit pyramidista perustaan

Perusta: Pyramidi:
Vetopino:
Jätepino:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 214979 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa