Valtias.fi
Kumoa
Vihje
Uusi
Valikko
Asetukset
Tallenna
Lataa
Golf
00:00
0

Golf

Pelityyppi: Golf
|
Voittotilastot:3%

Johdatus Golf Pasianssiin

Golf Pasianssi 52-korttisella tavallisten pelikorttien pakalla pelattava korttipeli. Sen nimi tulee siitä, että golfin tavoin jotkut pelaajat pelaavat alhaisimmista pisteistä.


Peli on helppo oppia ja nopea pelata. Sen voittaminen ei kuitenkaan ole helppoa.


Golf Pasianssin versiossa Helppo Golf Pasianssi on voittamista helpottava lisäominaisuus: se sallii kuninkaan asettamisen ässän päälle ja päinvastoin.

Tavoite

Tavoitteena Golf Pasianssissa on siirtää kaikki taulukon kortit perustaan. Vetopinon ei tarvitse olla tyhjä pelin voittamiseksi.

Kuinka pelata Golf Pasianssia

Pelin alkaessa jokaiseen taulukon 7 sarakkeeseen jaetaan 5 kuvapuoli ylöspäin olevaa korttia, yhteensä 35 korttia. Perustaan jaetaan yksi kuvapuoli ylöspäin oleva kortti. Loput 16 korttia sijoitetaan kuvapuoli alaspäin ja neliöitynä vetopinoon.


Paljastettu kortti on täysin näkyvissä. Tässä pelissä vain jokaisen pinon pohjimmainen kortti on paljastettuna. Pelaaja voi milloin tahansa pelin aikana siirtää paljastetun kortin perustaan niin kauan, kun se on joko nykyistä perustan ylimpää korttia aikaisempaa tai seuraavaa arvoa. Viimeiseksi lisätystä kortista tulee sitten nykyinen perustan ylin kortti, ja näin prosessi jatkuu eteenpäin.


Peli ei salli arvojen kietomista, mikä tarkoittaa, ettei pelaaja voi asettaa ässää kuninkaan päälle tai kuningasta ässän päälle. Kietominen on kuitenkin sallittua Golf Pasianssin helpossa versiossa.


Korttia ei koskaan saa siirtää pois perustasta.


Kun pelaaja ei joko pysty tai halua siirtää enempää kortteja taulukosta perustaan, hänen on napsautettava vetopinoa, jolloin siitä jaetaan uusi perustan päällimmäinen kortti. Pelaajalla on tällöin uusi mahdollisuus lähettää kortteja taulukosta perustaan.


Prosessi jatkuu, kunnes joko taulukossa ei ole enää jäljellä kortteja, jolloin peli on voitettu, tai vetopino on tyhjä eikä taulukosta siirrettäviä kortteja enää ole, jolloin peli hävitään, sillä vetopino sallii ainoastaan yhden ohituksen.

Strategia

Tässä seitsemän pelivinkkiä Golf Pasianssin voittamiseen:

  • Koska kuningas voidaan laittaa vain kuningattaren päälle, pelaajan tulisi seurata kaikkia kuningattaria varmistaakseen, että niitä voidaan käyttää saadakseen kaikki kuninkaat poistettua taulukosta. Huomioi, että Golf Pasianssin helpossa versiossa kuningas voidaan laittaa myös ässän päälle.
  • Koska ässä voidaan asettaa vain kakkosen päälle, pelaajan tulisi seurata kaikkia kakkosia varmistaakseen, että niitä voidaan käyttää saadakseen kaikki ässät poistettua taulukosta. Huomioi, että Golf Pasianssin helpossa versiossa ässä voidaan laittaa myös kuninkaan päälle.
  • Pelin alussa ja ennen minkään siirron tekemistä pelaajan tulisi tutkia taulukkoa ja yrittää luoda suunnitelma. Koska kuningas ja ässä voidaan molemmat siirtää vain yhden kortin päälle (paitsi helpossa Golf Pasianssissa), ne ovat vaikeita poistettavia ja voivat estää niiden alla olevien korttien siirtämisen. On lisäksi tietenkin myös etsittävä muita ongelmatekijöitä.
  • Yritä löytää sellaisia siirtojen sarjoja, joilla saa poistettua useita kortteja kerralla. Kortit voidaan joskus sisällyttää potentiaaliseen sarjaan, vaikkeivat ne olisi sillä hetkellä paljastettuina, kunhan ne paljastetaan siihen mennessä, kun ne aiotaan pelata.
  • On usein kannattavaa olla paljastettuna useita sellaisia kortteja, jotka ovat arvoltaan lähellä toisiaan, jolloin ajan ollessa oikea voidaan perustaan siirtää pitkä sarja.
  • On usein kannattavaa ja jopa välttämätöntä olla siirtämättä korttia perustaan.
  • Kun on vaihtoehtona siirtää yksi tai toinen kortti perustaan, mieti ennen päätöksen tekemistä huolellisesti, mitä kunkin paljastetun kortin alla on.

Asettelu

Pelinäyttö koostuu 3 eri alueesta.


Näytön yläosassa sijaitsee taulukko. Se koostuu 7 merkitsemättömästä sarakkeesta, joista jokaisessa on pino kuvapuoli ylöspäin olevia kortteja. Täällä suurin osa pelin aikaisesta toiminnasta tapahtuu.


Vetopino- ja perusta-alueet toimivat yhdessä. Ne sijaitsevat taulukon alapuolella vasemmalla.


Vetopino on säilytyspaikka varakorteille, jotka otetaan käyttöön pelin edetessä. Se sisältää pinon kuvapuoli alaspäin olevia neliöityjä kortteja, mutta se voi olla tyhjänä pelin lopussa.


Perusta on suoraan vetopinon oikealla puolella. Se koostuu nollasta tai useammasta kuvapuoli ylöspäin olevasta vaakasuoraan levitetystä kortista, joista ylin on oikealla.


Vetopinoa napsauttamalla yksi kortti siirretään sieltä kuvapuoli ylöspäin perustan ylimmän kortin päälle, mikä tuo tämän kortin mukaan peliin.

Valtias.fi
   
© 2021-2024 Valtias.fi, Kaikki oikeudet pidätetään
Ladataan kortteja...
Haluatko palata etusivulle?
Jaa uusia kortteja
Käynnistä peli uudelleen
[ ? ]Vaikka voitettavissa olevilla peleillä on taattu ratkaisu, ratkaisu ei välttämättä ole ilmiselvä tai helppo
Pasianssi
Spider
Korttipelit
Klassikot
Vapaakenttä
Yukon
40 Varasta
Pyramidi

Pikaohjeet

Golf

Tyyppi: Golf
Voittotilastot: 1:30 (noin 3%)

Tavoite: Siirrä kaikki kortit pinoista perustaan

Perusta: Pinot:
Vetopino:

Pikanäppäimet
Välilyönti - Jaa uusi kortti
H - Näytä vihje
U / Ctrl + Z - Kumoa
N - Avaa uusi peli -valikko
Plus/Miinus - Lähennä/loitonna
Kahvitauko

Pelaa numeroitu peli

Nykyisen pelin numero: 664529 [ ? ]Numeroidut pelit ovat ennalta määrättyjä jakoja.

Kaikilla numeroiduilla peleillä ei ole ratkaisua.

Valitse pelin numero väliltä 1 - 100 000 000

 
Jaa pelisi/lisää kirjanmerkkeihin
Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Käyttäjätunnus
Sähköposti
Salasana
Vahvista salasana
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään täällä
Rekisteröidy
Tervetuloa takaisin!
Käyttäjätunnus
Salasana

Rekisteröidy Valtias.fi-sivustolle
Kirjaudu
Pasianssi kaikkialla!
Tutustu uuteen sovellukseemme
Napsauta kuvakkeita tai skannaa QR-koodi puhelimellasi [ ? ]IPhoneilla - avaa puhelimesi kamera ja pidä sitä lähellä QR-koodia. Androneilla - jos sinulla ei ole QR-lukuohjelmaa, käy sivustolla mobiiliselaimella ja napsauta banneria!
Pasianssi-sovellus App Storessa
 
Pasianssi-sovellus Google Play -kaupassa